Simatic manager programının tanıtımı plc eğitim s7300
Simatic manager programının tanıtımı; Bir önceki dersimizde yeni proje nasıl olusturulur göstermiştik.Şimdi programı actıktan sonra program sayfamızı sizlere tanıtmaya başlayalım.

Yukarıdaki şekilde programımız acıldı ise programı ufak parçalar halinde kısaca tanıtmaya başlayalım.
Programın en üst kısmında yukarıdaki görsel gibi alan var bu alanda program olusturma, programı kaydetme, programı plc ye yukleme gibi bir cok fonksiyon var, ben size bu kısımdan bir kaç fonksiyonu şimdilik tanıtacagım. Kalan kısmı ise program yazmaya başladıkca tek tek hepsine değinecegiz zaten.
Dawloand simgesi plcye veya similasyon programına program yuklemek için kullanırız. Bu simgeyi cokca kullanacagız.
Online simgesi programı cpu ya yukledikten sonra veya similasyon programına yukledikten sonra yazdıgımız programı online takip etmek için kullandıgımız simgedir. bu simgeye tıkladıgımızda programda bazı kısımların yeşillendiğini görürüz.
Birde programın sol tarafındaki menü var. Bu menü bizim için cok önemli. Programda yapmak istediğimiz herşeyin komutları bu kısımda.Bu kısımdan komutlara cift tıklayarak program blogumuza ekliyoruz. Programın yazıldıgı kısmı tahmin edebiliyorsunuz diye düşünerek o kısmın resmini koymadım.

Program blogunda yeni network acmak için ınsert + network tıklamalıyız. Yada mause sag tık ınsert network tıklayarak yeni program yazma network acabiliriz.

Yeni proje actıktan sonra cpu ile baglantı kurmadan önce cpu ile nasıl baglantı kurulacagını belirtmemiz gerekli.Yani cpu ile baglantı kablosunun secimini bu kısımda yapıyoruz.Simatic manager kısmında options+set PG / PC interface kısmına tıklayalım.

Bu sayfa cıktıktan sonra baglantı tipini ayarlıyoruz. Ben similasyon ile calışacagım için PLCSIM (MPI) seçili.OK diyerek cıkalım.
Simatic manager programının önemli noktalarından bahsettim umarım faydalı olmustur.